Ovo uništava jetru.Ukoliko je jednom otrujete nastati će haos u vašem organizmu!

Jetra je čistač našeg organizma. Poznata je i kao “tihi organ” jer se ne buni, ali jednom kada je otrujemo, dogodi se haos u organizmu!

Ovo su prvi simptomi koji ukazuju na to da vam je jetra opterećena: hronični umor, depresija, česte glavobolje, nesanice, promene raspoloženja, PMS!

Do toga dolazi ako jetri radite sledeće stvari:

1. Preterano i učestalo konzumiranje brze hrane, masne i pržene.

2. Hrana koja ima mnogo masti u sebi, suviše je opterećujuća i toksična za jetru. Ona sadrži lipidne perokside koji oštećuju ćelije jetre.

3. Preterano konzumiranje kafe najviše šteti jetri starijih ljudi. Tome se pridružuje i smanjena funkcija bubrega, tako da se starijim osobama ne preporučuje konzuimiranje više kafa na dan.

5. Alkohol – alkohol se razgrađuje u jetri, a njegova neumerena količina dovodi do raznih oštećenja, među kojima je i oštećenje mozga, gušterače i čitavog nervnog sistema. Toksičan učinak alkohola na jetru uključuje nakupljanje masti, mogućnost pojave hepaititsa i cirozu jetre.

6. Pušenje – cigarete imaju mnoštvo toksičnih sastojaka u sebi, među kojima su benzapiren, policiklički aromatski ugljenovodonici, cijanid, katran, acetaldehid, akrolein… Sve navedeno dolazi u krv pušača i ovaj zadatak za jetru je sve samo ne lagan.

7. Otrovi – tragovi pesticida u hrani se nakupljaju u jetri i mogu da izazovu hronična oboljenja. Takođe, raznorazne vrste lekova, tableta i drugih supstanci veoma loše utiču na jetru, kao što i sami znate.

Ako želite da očistitie jetru, preporučujemo vam da što više konzumirate sledeće namirnice: artičoke, beli luk, jabuke, kruške, mahunarke, gorko i zeleno povrće prenosi Kurir.rs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × one =