Otkrivamo vam 5 savjeta kako da lakše prebrodite bolne mjesečnice!

Nije dosta što smo bismo pojele sve što nam padne pod ruku, što smo malo tužne malo vesele i imamo bolne grudi, već nas još moraju rasturati i grčevi. Da, pogodili ste, nije ništa drugo nego ‘teta iz Amerike’ koja dolazi svakog mjeseca!

Kako biste ove dane proveli u miru i bez previjanja od bolova, uzmite u obzir ovih 5 savjeta:

1. Pijte vodu!

Tijelo tijekom menstruacije pojačano gubi tekućinu pa je lako dehidrirati, stoga obavezno povećajte unos vode. Osim što rješava organizam štetnih tvari, također opušta mišiće.

2. Ugrijte se!

Toplina djeluje umirujuće na maternicu pa se ona smiri, a bolovi smanje. Termofor ili bocu s toplom vodom prislonite na trbuh, a oko križa zamotajte deku.

3. Vježbajte!

Vježbanje je sigurno zadnja stvar na koju mislite dok trpite bolove, ali ono dokazano pomaže jer luči hormon endorfin koji umiruje i opušta organizam. Ne mislimo na trčanje ni išta što zahtjeva veći fizički napor već neke lagane pokrete poput joge.

4. Čokolada!

Čokolada je jedna od najbolje ‘hrane za utjehu’ koja također luči hormon sreće pa se slobodno nagradite kojoj kockicom više.

5. Ibuprofen!

Ako ništa drugo ne pomaže, tu su dobre stare tablete s ibuprofenom koji obično počne djelovati oko pola sata nakon konzumiranja. Popijte dvije tablete na dan u razmaku od 6 sati, nikako više prenosi Net.hr!