Lični onkolog Anđeline Džoli otkriva ženama: Ovako ćete rizik od raka dojke svesti na minimum!

Slavna glumica Anđelina Džoli se preventivno podvrgnula dvostrukoj mastektomiji nakon što je saznala da u sebi nosi gen za nastanak raka dojke.

Doktorka Kristi Fank, koja ju je operisala, sada savetuje ženama kako rizik od ove teške bolesti da svedu na minimum, i to prirodnim metodama.

Fank je jednom rekla da bi žene trebalo da izbegavati konzumaciju kontroverzne hrane poput tofua, edamamea i sojinog mleka. Sada, pak, priznaje da je pogrešila. Najnovija studija pokazala je da bi žene trebalo da povećaju unos soje, jer ona ima dobar efekat u prevenciji raka dojke.

Doktorka takođe navodi da je veoma dobro povrće iz porodice kupusa, kao i bobičasto voće, koje obiluje antioksidantima. Posebno ističe indijski grozd, voće koje u sebi sadrži najviši nivo antioksidanata, piše Dejli mejl.

Top saveti doktorke Fank za prevenciju raka dojke

Jedite povrće iz porodice krstašica – karfiol, brokoli, kelj i kupus imaju moćna svojstva koja sprečavaju rak.

Jedite bobičasto voće – borovnice, jagode, maline i kupine izrazito su bogate antioksidantima.

Dodajte kurkumu jelima ili smutijima – glavni aktivni sastojak kurkume je kurkumin, koji ima antikancerogene efekte na ćelije raka.

Jedite indijski grozd – Ima najveću koncentraciju antioksidanata na svetu. Takođe poboljšava metaboličku aktivnost, pomaže pri apsorpciji kalcijuma i poboljšava vid.

Poludite za pečurkama – One su veliki izvor hranljivih materija kada je u pitanju prevencija raka dojke.

Povećajte unos sojinih proizvoda – Nove studije otkrile su odličan efekat tofua, edamamea (sojina zrna) i sojinog mleka u prevenciji raka dojke.

Perite ruke običnim sapunom – Doktorka preporučuje korišćenje staromodnog sapuna umesto antibakterijskog, jer tako možete da smanjite uticaj toksina kojima ste izloženi.

Kupujte organsko voće – Jedite ga u neograničenim količinama, a posebno je važno da organsko bude voće koje jedete sa kožom, s obzirom na to da u njoj ima najviše toksina ako je voće prskano.

Redovno usisavajte i brišite prašinu – To je izvrstan način za smanjivanje broja toksina u vazduhu.

Napunite dom biljkama – Mnoge kućne biljke prirodno apsorbuju toksine prenosi stil.

 

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU I POTPUNO BESPLATNO SE PRETPLATITE NA NAŠ YOUTUBE KANAL I DOBIJAJTE NAJNOVIJE OBJAVE!

POGLEDAJTE I VIDEORECEPT: