Trajno liječi glavobolju, nesanicu, nervozu: Samo uradite ovo!

Glavobolja, nevoljnost, manjak energije, nesanica… Većina misli da su svi ovi simptomi posledica napornog rada. Međutim, oni mogu biti uzrokovani niskim nivoom magnezijuma i vitamina K u vašem organizmu.

Magnezijum

Prednosti: Magnezijum je uključen u najmanje 300 različitih hemijskih reakcija u vašem organizmu. Pomaže pri pretvarabnu hrane u energiju i stvaranju novih proteina i aminokiselina. Koristi se za ublažavanje anksioznosti, stresa i umora.

Magnezijum može da spreči česte glavobolje i čak pomaže u lečenju migrene. Njegov nedostatak je što smanjuje nivo serotonina, utiče na krvne sudove i funkcionisanje neurotransmitera. Nizak novi magnezijuma može dovesti do depresije i nesanice.

Preporučen unos magnezijuma kroz ishranu: 400 mg za muškarce uzrasta 19-30 godina i 420 mg za starije osobe; za žene 310 mg za uzrast 19-30 godina i 320 mg za starije.

Najbolji izvori magnezijuma: Spanać, braon pirinač , hleb, riba, meso, avokado…

Vitamin K

Prednosti: Vitamin K sintetiše proteine koji su od suštinskog značaja za krvne sudove i zaustavljanje krvarenja. Nedostatak može prouzrokovati prekomeran broj modrica ili krvarenje koje se teško zaustavlja.

Druge koristi od vitamina K koje su predložene, a nisu u potpunosti naučno dokazane uključuju smanjen rizik od Alchajmerove bolesti i raka prostate. Sarađuje sa vitaminom D i dovodi kalcijum do kostiju, pomaže kalcijumu da se veže za njih i da vaše kosti budu jače. Nizak nivo vitamina K može dovesti do povećanog rizika od preloma.

Preporučena dnevna doza za vitamin K: Varira u zavisnosti od starosti, pola i težine. Međutim jednostavan vodič za odrasle je 0,001 mg vitamina K za svakih 1 kg telesne težine.

Najbolji izvori vitamina K: bosiljak, žalfija, timjan, peršun, korijander, zeleno lisnato povrće: zelena salata, mladi luk, brusnica, brokoli, kupus i karfiol. Takođe i ljuti začini kao što su: ljuta paprika, čili prah…

Obavezno potražite savet svog lekara pre uzimanja suplemenata magnezijuma i vitamina K, jer prekomerna upotreba može prouzrokovati neželjene posledice ukoliko konzumirate neke druge lekove prenosi stil.

 

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU I POTPUNO BESPLATNO SE PRETPLATITE NA NAŠ YOUTUBE KANAL I DOBIJAJTE NAJNOVIJE OBJAVE!

POGLEDAJTE I VIDEORECEPT:

Leave a Reply